середу

Особливості ЗНО з англійської мови у 2017 році.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій розповів про новації, які необхідно знати майбутнім випускникам, готуючись до тестування з англійської мови в наступному році.

Завдання сертифікаційних робіт з іноземних мов у 2017 році буде укладено відповідно до програми, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 01 жовтня 2014 року № 1121. Відповідні зміни внесені до наказу МОН про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінювання.
Такий вид мовленнєвої діяльності, як розуміння мови на слух (аудіювання), не перевірятиметься.

«Це пов’язано з тим, – пояснив директор, – що за результатами цьогорічної апробації дворівневих предметних тестів з іноземних мов – В1 та В2, проведеної Українським центром оцінювання якості освіти у квітні, стало зрозуміло, що доцільно скоригувати складність тестових завдань, додатково вивчити новий формат завдань на аудіювання та структуру тесту загалом, – а для цього необхідно провести додаткові підготовчі роботи. Як і в попередні роки, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов у 2017 році оцінюватимуться комунікативні уміння таких видів мовленнєвої діяльності, як читання та письмо».

В Українському центрі оцінювання якості освіти нагадують, що на засіданні Колегії Міністерства освіти і науки було ухвалено рішення відтермінувати запровадження зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов з використанням дворівневих предметних тестів на 2018 рік.

Для визначення результатів державної підсумкової атестації з іноземних мов випускників загальноосвітніх навчальних закладів, яка у 2017 році відбуватиметься у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання.


Також директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій наголосив, що тестові завдання для перевірки навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року буде укладено за програмами, які орієнтовані на рівень стандарту.



Наказ МОН № 888 від 27.07.2016 року
"Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 03 лютого 2016 року № 77"

Відповідно до підпункту 3 пункту 14 Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1095 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 08липня 2015 року 533), враховуючи рішення колегії Міністерства освіти і науки України від 30 червня 2016 року протокол № 7/4-20 «Про проведення апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з іноземних мов із використанням дворівневих (рівень B1 і рівень B2) предметних тестів», НАКАЗУЮ:

1. Внести до наказу Міністерства освіти і науки України від 03 лютого 2016 року № 77 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінювання осіб, які бажають здобувати вишу освіту на основі повної загальної середньої освіти» такі зміни:

1) пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. Українському Центру оцінювання якості освіти (Карандій В. А.) в процесі розроблення та укладення тестів зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вишу освіту на основі повної загальної середньої освіти, забезпечити відповідність тестових завдань із певних навчальних предметів:
1) змісту програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, затверджених пунктом 1 цього наказу;"

2) у 2017 році змісту програми зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов для осіб, які бажають здобувати вишу освіту на основі повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 01 жовтня 2014 року № 1121;

3) із 2018 року змісту програм зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови, іспанської мови, німецької мови, французької мови, затверджених пунктом 1 цього наказу»;

2) пункт 3 викласти в такій редакції:

"З. Визнати:

1) такими, що втратили чинність, програми зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти, з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 01 жовтня 2014 року 1121;

2) такою, що втрачає чинність з 01 серпня 2017 року, програму зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов для осіб, які бажають здобувати вишу освіту на основі повної загальної середньої освіти, затверджену наказом Міністерства освіти і науки України від 01 жовтня 2014 року 1121."

Немає коментарів :

Дописати коментар